Alge verzi în noaptea minţii

Au înnebunit salcâmii, ne tot cântă până la idiosin-crazie o reclamă TV. Păcat de versuri, mi-a ieşit pe nas cântarea.

Da’ io vă spun că au înnebunit şi algele. Sau, mai corect, virusurile lor. Neavând bani de cumpărături la Paris, cercetătorii muncesc. Şi au descoperit că un virus care infectează în mod normal algele verzi (ATCV-i) se regăseşte şi în culturile de ADN obţinut din gâtul oamenilor sănătoşi. Ba mai mult, prezenţa lui e asociată cu o scădere a funcţiilor cognitive, a atenţiei şi memoriei.

Hait! Păi algele simt vedete în alimentaţia veganilor. Sabotaj! Să nu mai bem maglavais de chlorella? Nu contează că de prin 1960 s-a demonstrat că structura pereţilor acestei alge o face nedigerabilă pentru om şi că poate conţine endotoxine ale bacteriilor Gram negative, tot ca panaceu e prezentată pe site-urile „verzi“.

 

Nu-i nimic, ne mulţumim cu spirulina: prietenoasă, o putem recolta din Cişmigiu între două partide de table; şi evident detoxifică, luptă împotriva cancerului, bla, bla, bla. Are vitamina Bia, ţipă savanţii vegani. în formă inactivă, mormăie timid doctorii, formă care blochează receptorii şi împiedică forma activă a vitaminei să se absoarbă eficient în organism.

 

Bine, bine, nu sunt bune alea verzi, am înţeles! Trec pe kombucha: vindecă bla, bla; luptă cu bla, bla. Etc…
E un organism viu, zice un consilier de nutriţie verde viu şi el, organism cu care omul socializează. Clar: când mă plictisesc, de acum înainte o să vorbesc cu bacteriile din maţele mele, că am auzit eu că nu e bine să-ţi blochezi emoţiile şi conversaţiile cu euglena verde. Le laşi libere să zburde împreună cu gazele intestinale oriunde te-ai afla, că e periculos să te reprimi, zice guru.

Io totuşi vreau verde! O să mă mulţumesc cu ovăzul verde, am văzut o minunată reclamă în care o doamnă cu voce de muribund, cam cheală, cu buze vinete şi cu ochii cam ieşiţi din orbite ne recomandă produsul pentru că alungă supărările şi gândurile negre. Evident şi ăsta detoxifică, vindecă, luptă. Formula vindecătoare pe care ne-o propune doftoroaia ad-hoc este: apă+ovăz+voinţă. Ieftin şi salvator.

Clorofila nu are nici un fel de proprietate în organismul uman. Nu generează oxigen în maţe şi nu oxigenează corpul pentru că are nevoie de lumină pentru acest proces, or în intestinele noastre e întuneric (din păcate şi în multe creiere, se pare). Şi e chiar bine că e întuneric pe dinăuntrul nostru, fiindcă oxigenul şi metanul (prezent în mod normal în gazele intestinale) dau o combinaţie explozivă. Neplăcut, presupun.

Hai că a apărut şi Halloweenul verde, eco friendly. Deşi biserica ne ceartă, io cred că avem mare nevoie să petrecem împreună de Halloween, verzi şi neverzi, vegani şi omnivori, ca să alungăm duhurile rele. Prea ne-au înnebunit pe toţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *