Aurora boreală — o experienţă mai fascinantă decât clisma

Smiorc, smiorc. Toată lumea are filmuleţ cu zece ani pe Facebook, numa’ eu nu! Cine strică, soro, dacă nu mi-am făcut cont la timp!

Ca să recuperez, mă uit cu nesaţ la postări: cel mai tare mă fascinează alea cu detoxul. Fiindcă oricât de inimoasa ar fi o femeie şi oricât de metrosexual un bărbat, tot se închide o dată pe zi cu ziarul în baie. Se duce naibii gla- mour-ull Dar ce te faci dacă totuşi persistă nişte miste­rioase (că nimeni nu le spune pe nume) toxine în corp? Cu nişte vinovăţii legate de o gogoaşă, de nişte mici sau de o beţie din studenţie? Simplu: s-a descoperit detoxul în zeci de variante, de la sucuri verzi şi prafuri la pastile şi prafuri, neapărat fără came (că doar nu o să mănânci mortăciuni taman la detox!).

Stai mai bine cu banii? Fuga într-un templu al intes­tinelor în Elveţia, Austria sau Turcia, ignorând că Pava- rotti şi Steve Jobs au murit recent de cancer pancreatic, deşi erau abonaţi la clisme de purificare şi diete „detoxi- fiante“. Acolo beneficiezi de un tratament pe cinste: ţi se schimbă uleiul, filtrele şi cutia de viteză metabolică, ţi se spală maţele cu detergent bio şi se dau cu deodorant. Beneficiu? Zero. Certificat de garanţie? Zero. Omul nu e o maşină, ci o maşinărie.

In anii ’6o-’70 toată suflarea feminină avea în baie (eventual vizibil, să ştie musafirii că gazda e curăţică) un irigator vaginal. A fost greu până au reuşit doctorii să le convingă pe femei că distrugerea florei bacteriene locale creşte incidenţa cancerului de col uterin.

In corpul nostru există 100 000 de miliarde de bacterii, estimativ. Din opt celule care ne alcătuiesc, doar două sunt umane, restul sunt bacterii. Majoritatea bacteriilor se află în tubul digestiv, făcând posibilă procesarea ali­mentelor şi viaţa însăşi; sunt suficiente 5-7 zile de modifi­care a dietei pentru ca flora intestinală să se modifice, ceea ce poate fi periculos.

Iar toxinele se elimină prin plasmafereză, dializă sau cu agheasmă, dacă nu ai noroc să-ţi funcţioneze sistemele naturale de curăţare: pielea, rinichii, plămânul şi tubul digestiv. Respiraţia, transpiraţia, scaunul şi urina elimină deşeuri, nu toxine, aşa cum o femeie nu e murdară dacă are ciclu menstrual, ci e fertilă şi plină de feromoni care o fac atrăgătoare sexual, asigurându-se perpetuarea speciei. Să lăsăm unor doamne europarlamentar privilegiul de a silui limba română, confundând deşeurile cu toxinele şi igiena cu asepsia; să ne facem „detoxul“ zilnic căscând ochii la etichetele produselor pe care le cumpărăm, bând apă şi mâncând multe legume sau, eventual, ca proverbiala mea bunică, să mâncăm miercurea şi vinerea doar legume, fructe şi poate cereale.

Cu banii economisiţi, să mergem să vedem aurora boreală, e o experienţă mai fascinantă decât clisma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *