Cristalul vindecă banalul

Singurii care nu au suferit de lipsa soarelui iama sunt, fireşte, fanii terapiilor alternative. Nu poţi bea magla-vaisuri verzi ca să produci clorofilă în maţe? Il salvează tratamentul cu cristale, amplu prezentat la TV ca terapie de sezon.

Acum o vreme, un domn serios – judecând dupa cele 180 de kilograme de competenţă – ne asigura ci domnie de coloană au drept cauză frigul (deşi mă îndoiesc că poseda mai mult decât o vagă amintire din copilărie despre această senzaţie) si ne invita la clinica dumnealui să facem masaj cu diverse cristale. Cică frigul nu mai are influenţă asupra vertebrelor după minunata lui procedură. Şi eu care credeam că frigul se percepe cu termorecep-torii din piele…

Mai mult, ne asigura că simţim cum se relaxează centrii nervoşi de pe coloana noastră de “sedentaristi”  si că na realiniază vertebrele, in cazul nefericit in care am luat-o razna in timpul unei sesiuni nebune de stat pe scaun la birou sau in maşină, fiindcă nu e posibil ca acest savant să cunoască alt tip de mişcare.

Ne recomanda dumnealui jadul, care ar emite “infrarosii pe aceeaşi lungime de undă cu organismul*. Pfff… eu am un organism nedisciplinat, are undele rebele, ba scurte, ba lungi, ba chiar unele ondulatorii, nu cred că mi se potriveşte… Şi nu am nici pietre la rinichi (pe care jadul, evident, le elimină prin „detoxifiere renală“), nici varice, nici o proastă irigare a creierului. Şi nici nu Înţeleg relaţia dintre băşica udului şi creier, deşi sunt convinsă că există, că prea ne certa domnul acesta serios care a scris chiar o carte despre cum să fim slabi, sănătoşi şi deştepţi tăvilindu-ne pe bolovani.

Mai bine îmi cumpăr aparatul pentru realizarea argintului coloidal, că sufocă şi paraziţii, şi presupun că aş putea economisi banii de veterinar – doar câinele meu e şi el uom, nu? îl putem împărţi frăţeşte: un parazit el, un parazit eu.

Sau activatorul rusesc pentru reechilibrarea balanţei informaţional-energetice a corpului, bestseller internaţional: cică mă apără şi de radiaţiile nocive din zone geopatogene (presimt că o să fac senzaţie pe pârtie la ski cu el în spate), şi de cele din aparatura electrocasnica. Incep totuşi să fiu de acord că moartea vine din televizor – dar parcă şi mai mult din absenţele repetate la orele de chimie şi fizică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *