Moromete intemeticus

Prozaicele preocupări cotidiene ne ţin departe de cuceririle ştiinţifice? Remediabil! Există site-uri cu duiumul în care Moromete intemeticus, după ce a citit la gazetă, ne explică şi nouă ca la birtul sătesc online cum stau lucrurile. Situaţiunea, car’vasăzică.

Aflu prin urmare de la moromete-in-verde-viu (150 de mii de like-uri), adevăratul deţinător al secretelor Facerii, că există doar trei lucruri care previn cancerul, detoxifică şi vindecă majoritatea bolilor de pe pământ:

–           Vitamina D, obţinută prin expunere la soare 15-30 de minute, la o oră de vârf, fără nici un fel de cremă de protecţie; mie mi-e clar că aşa vor fi probabil preveniri 77% dintre cancérele uzuale, cum pretinde guru, dar n-o să apucaţi să vă lăudaţi pe la neamuri cu asta din cauza unui galopant cancer de piele. Dar se moare şi de insolaţie mai rapid; sau de stop cardiac, dacă după coacere vă aruncaţi în apă rece.

–           Apa de izvor. Protestez! Să fie adăugate palinca de izvor, zaibărul de izvor şi berea de izvor, că există zone defavorizate ale ţării în care apa de izvor e un lux, nu şi-o permite oricine.

–           Impământarea. Asta da! Nu e ceea ce am învăţat, penibili dinozauri, la fizică în clasa a noua. E sublimarea fizicii, e apoteoza electricităţii, e motivul pentru care renumiţi ar trebui să-şi facă mea culpa în viaţa de apoi, de la Faraday la Franklin şi la Einstein; nişte boi încălţaţii Pe scurt: pierderea contactului direct cu pământul este cauza tuturor bolilor modeme, zice autorul, pentru că electronii liberi din pământ nu se mai transferă în corpul uman printr-un punct situat în centrul tălpilor. Asta e, ne-am încălţat, ne-am îmbolnăvit de boli modeme; bine, s-a redus dramatic numărul de amputaţii, boli in-fecţioase şi reumatisme deformante, mersul a devenit (uneori) confortabil şi plăcut. Păcăleală! De fapt, lipsa de electroni din corp e cauza tuturor inflamaţiilor şi a îmbătrânirii, pentru că se încreţesc şi se lipesc proteinele între ele; cică aşa apar şi ridurile. Propun deci să desfiinţăm dermatologia, reumatologia şi chirurgia plastică şi să ne conectăm periodic la priză, ca să rămânem tineri şi frumoşi (în poze şi în amintirile rudelor care nu s-au încumetat la antiaging electric). Cei bine antrenaţi vor trece la tratamente superioare cu fulgere, garanţia vindecării supreme şi a liftingului definitiv, s.

Există remedii, zice autorul în încheiere: umblatul desculţ pe pământ, plajă şi beton nepictat; în sfârşit a apărut un nucleu de rezistenţă urbană împotriva semnelor de circulaţie, a graffitilor şi decoraţiunilor inutile! Jos trecerile de pietoni! #unitisalvambetonul ||

Lungesc povestea, dar e irezistibilă: zice marele guru că, paradoxal, canalizările oraşelor ne salvează pentru că, folosind duşul, electronii liberi vin din pământ prin ţevi, ni se scurg în cap şi în acest mod ne vin ideile. Se impune o adăugire, care sare în ochi la parcurgerea site-ului: a nu se neglija ţevile de WC în acest proces, este evident că autorul a beneficiat din plin de minunatele momente de răgaz urban pentru a-şi aduna ideile.

Eu mă duc să mă împământez puţin pe o plaja, sub umbrelă şi unsă cu o cremă cu factor de protecţie 30 si  îmi asum riscurile nerespectării reţetei marelui în-verde-viu. în ignoranţa mea, mai cred în fizica de clasa a noua şi în medicină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *