Viermele de cancer

Ca să învăţ franceza cu plăcere, părinţii mei au făcut efortul de a mă abona la revista Pif, una dintre minunile copilăriei mele. Banda mea desenată favorită a fost „Jungle en folie”, iar personajele preferate, Pótame (doctorul „riguros specializat în nu contează ce”) şi cele două coţofene care comentau acid în josul paginii.

Crezusem că au dispărut odată cu moartea desenatorului, dar, surpriză!, am regăsit toate personajele pe internet. Vii şi reîncarnate. De exemplu, dl prof. univ. dr. ing. cu bagaj lingvistic de sculer-matriţer care ne anunţă că a fost descoperită cauza cancerului. E un vierme, un parazit intestinal: Fasciolopsis buski. Viermişorul ăsta e un beţiv nenorocit (cred), fiindcă dă cancer doar dacă omul în care s-a aciuat perfidul e îmbibat în alcool izopropilic. Hait! Ia să văd, sunt îmbibată? Zice Wikipedia că ar fi posibil să fiu, având în vedere că e un dezinfectant comun şi e folosit ca solvent industrial, fiind prezent în şampoane, cosmetice, parfumuri, apă de gură etc. Ştiam eu că e periculos să te speli, vestita Hulda Clark (aia care descoperise leacul cancerului şi a murit liniştită fix de cancer) a susţinut acelaşi lucru. Şi ea descoperise că viermişorul ăsta dă cancer, dar i-o fi fost frică de protestele activiştilor Greenpeace tip seiv ză viermişor, de nu s-a deparazitat eficient.

 

Mă mai duc la o sursă de pe net, că vreau să fiu sigură. Tot 100 de kilograme de prostie pură, fondatorul.„terapiei universale complete“, un domn de profesie tehnician maseur cu specializare în reiki, quantum touch therapy, tăiatul sub limbă şi lipitori, ne asigură că simt adevărate atât povestea cu parazitul, cât şi cea cu alcoolul izopropilic. Ba mai mult, ne dă o generoasă listă cu produse pline ochi cu alcoolul ăsta, de la apa îmbuteliată până la cafeaua decofeinizată. Totul musteşte. Şi favorizează înmulţirea parazitului beţiv, deci apariţia cancerului, dacă ne luăm şi după ăstălalt savant, al cărui scop declarat e „să fenteze moartea“. Cum să nu crezi, când e unanimitate de păreri printre savanţi?

Deşi parazitul e răspândit în sudul Asiei, eu, una, stau cu ochii pe site-ul de „viaţă sănătoasă şi turism“ al primului (specialist în afaceri cu ierburi), fiindcă a promis că ne dezvăluie tratamentul care ucide viermele, totul natural, ceaiuri şi tincturi ieftine, ce să cheltui bani pe anti-parazitare? între timp nu mă mai spăl, ca să scap şi de alcoolul izopropilic cu care m-am îmbibat în atâţia ani de acţiuni iresponsabile ca penajul dinţilor, spălatul părului şi parfumatul. Dacă încep să put, să nu îndrăzniţi să anunţaţi Sanepidul ori să mă spălaţi cu forţa! Mai bine încetaţi şi voi să vă spălaţi, poate fentăm măcar cheltuielile de întreţinere la bloc. Şi chemaţi Greenpeace să mă apere: m-ar încânta doi activişti tip Chippendales legaţi în lanţuri la uşa mea, surpriză de 8 martie, cântând o baladă cu propilicu’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *